Aktive Kvinder Tønder

Året der gik

Året der gik…….

På denne tid af året gør vi som sædvanlig status. P.t. har vi 254 medlemmer, og det er en tilbagegang i forhold til 2017, men vi får dog heldigvis fortsat nye medlemmer. Vi siger jer tak for opbakningen til vore forskellige arrangementer. Både til generalforsamling i januar og Julehygge i december var vi over 100 deltagere på Hotel Tønderhus.
I marts måned havde vi besøg af Tønder Gospelkor, som foregik på Hagge’s. En fantastisk oplevelse med masser af gode gospelsange. Af foredrag har vi haft: ”Kaffe med Kurt”, hvor Kurt Leth fortalte om sit liv som radio- og tv-journalist, Carla Osborg, der fortalte om sine 8 måneder blandt rigtige vagabonder og ”Turtle Time” med Mette og Morten, som har solgt alt for at opleve verden i et folkevognsrugbrød. I september besøg af Ellen Kirk Øgendahl, der fortalte om sit arbejde for at hjælpe Cambodias kvinder og solgte fint lokalt fremstillet silketøj. Salgsindtægten gik til kvinderne til hjælp til uddannelse m.v. I oktober gav kok Stig Henriksen et foredrag om sit spændende liv, før og efter han og familien slog sig ned i Tønder. Vi fik også bud på en lækker, let fremstillet dessert. I maj var vi på udflugt til Museum Tirpitz ved Blåvand. Vi spiste frokost på Restaurant Ho Bugt, inden turen gik til Tirpitz, hvor vi gik rundt i det moderne og prisbelønnede museum på egen hånd, og sluttede af med kaffe og lagkage. Det var virkelig et besøg værd. I august måned besøgte vi Ecco Museet i Bredebro, hvor vi startede med kaffe og kage, inden vi gik rundt på egen hånd på Æ Laut og oplevede ”rejsen” med Ecco fra start til nutid. Et sandt erhvervseventyr. Ved vort sidste arrangement i november på Hagge’s gav trompetisten Per Nielsen koncert sammen med Carl Ulrik Munk-Andersen på keyboard. Det var en fantastisk aften med dejlig musik.
Som tidligere nævnt kan vi ikke mere holde vore arrangementer på Hagge’s, da det fremover kun er et musiksted. Vi har valgt at holde vore fremtidige foredragsarrangementer i Tønder Medborgerhus i Østergade. Øvrige arrangementer afholdes på Hotel Tønderhus.
På godt gensyn i 2019, hvor vi glæder os til at se jer til vores alsidige program.

På bestyrelsens vegne

Lis Gadeberg Formand