Aktive Kvinder Tønder

Året der gik

Året der gik…….

Året der gik……. Her gør vi som sædvanlig status.

Vi har i øjeblikket 217 medlemmer, hvilket er en tilbagegang. Vi har heldigvis også fået enkelte nye medlemmer. Tilslutningen til en stor del af årets arrangementer har været langt mindre end tidligere, og det er bekymrende. Derfor har vi lavet et lidt anderledes program for 2020 med færre foredrag, flere musikarrangementer og kun én udflugt.  Månederne maj, juli og august er uden arrangementer, da det er vores erfaring, at det er svært at samle deltagere på grund af konfirmationer og ferie.


Til generalforsamlingen i januar var der fuldt hus med 100 deltagere. I februar havde vi besøg af TV-vært Søren Ryge Petersen med det medrivende foredrag: ”Det handler om mennesker”. Her oplevede vi en anden side af den fremragende fortæller end den, vi kender fra haveudsendelserne. I marts havde vi med donation fra Den Sydslesvigske Kvindeforening en dejlig musikaften på Tønderhus med den dygtige sønderjyske duo Christoffer Brodersen og Mark Dixon, hvor vi kom vidt omkring i musikkens verden. I april havde vi besøg af Malene Staal, der fortalte om kampen for at få sine bortførte børn hjem til Danmark  fra Makedonien. Et tankevækkende foredrag. I maj var der ølsmagning med smagsprøver fra Vestslesvigsk Bryghus. Det var desværre ikke den store succes. Den planlagte udflugt til Egeskov Slot i juni blev aflyst på grund af for få tilmeldinger. I august tog entertainer Alex Bødiker os på en interessant musikalsk rejse fra Raquel Rastenni til The Beatles. Septembers foredrag var med Hanne Skipper, der gav et livsbekræftende og humoristisk foredrag om livet som blind. Årets sidste foredrag i oktober var med forfatter Hanne Faldborg, som gav en levende og sjov indføring i ”Den 3. alder”.

Alle foredrag har været holdt i Medborgerhuset, de fleste i cafeen, og vi må erkende, at det ikke var de bedste rammer mht. plads, lyd og akustik. Årets juletur sidst i november gik med bus til Hamborg med Lauritzen Rejser, hvor vi havde en fin dag og var med til at åbne julemarkedet på Rathausplatz. Julehyggearrangementet blev holdt på Hotel Tønderhus med god mad og drikke. Sangerinden Henriette Sonne underholdt med personlige sange og dejligt guitarspil, der spændte fra countrymusik til Kim Larsen. En rigtig god aften for de 78 deltagere.

I 2020 har vi igen fået mulighed for at benytte SeniorCenter Tønder til vore foredragsaftener, hvor der er bedre rammer. Musikarrangementerne holdes på Hotel Tønderhus.

Vi håber, at I vil bakke op omkring foreningens arrangementer i det nye år, så vi fortsat kan være en levende forening. Ellers bliver det svært fremover.

På godt gensyn – vi glæder os til at se jer i jubilæumsåret.

På bestyrelsens vegne

Lis Gadeberg Formand